Anonim
Image

Vörös fa függöny veszi körül a természetvédelmi terület bejárati pavilonját Sandellsandberg mellett

A Sandellsandberg által tervezett, a svédországi Blekinge-i Eriksberg Hotel & Nature Reserve bejárati pavilonja körül vörös fa panelek függönyét borítja.

A világos Eriksberg nevű fényes vörös épületet a Sandellsandberg svéd stúdió tervezte, hogy javítsa a természetvédelmi terület bejáratának minőségét és navigálhatóságát.

A "textil megjelenés" egy színházi függöny előidézésére szolgál, amely felfedheti a természetvédelmi területet, és ez az első olyan szerkezet-sorozat közül, amelyet a stúdió tervez a park számára.

"Korábban nem volt külön bejárat a természetvédelmi területhez, ami időnként zavarba ejtette a látogatókat a kapuknál" - magyarázta az építészeti stúdió.

"Ennélfogva a legnagyobb kihívás a hely identitásának erősítése volt, és a feltételezhető látogatók számára barátságos első benyomást keltett a rezervátumról. A látomás az volt, hogy a természetvédelmi területet modern épületekkel látják el, de a Blekinge hagyományos építészetét emlékeztető átfogó tervvel."

Image

Kültéri Eriksberg mérete 600 négyzetméter, és egy hatalmas kabin formájában van kialakítva, amelyet Sandellsandberg a pajta és a hagyományos hosszúházak modellezték - egyfajta hosszú és keskeny fűrészáru, egyetlen szobában.

A hagyományos Blekinge építési technikákkal épített faszerkezettel rendelkezik, nagy ablakokkal és aszimmetrikus nádtetős tetővel rendelkezik.

Az élénkvörös fa panelek a nádtetőről lefelé nyúlnak, és széle körül hullámosan nyújtanak bepillantást az épület belső üvegfalain.

Az épület mindkét végén felfelé terjednek, hogy hozzáférést biztosítsanak a belső tereket határoló két udvarhoz.

Az udvarok az óriás üvegajtókon keresztül vezetik a látogatókat, ahol egy kávézó, üzlet, valamint nyilvános rendezvények és előadások számára kiállító helyet fogadnak a fenti mezzanine emeleten.