Anonim
Image

Layan megvilágítja a Light House-ot egy megvilágított fémlemezek képernyőjén

A Melbourne-i otthon felső szintjét egy megvilágított, forgó polikarbonát lemezek dinamikus képernyője védi, melyet Layan készített a Lángoló Beacon helyi világítási tervezési igazgatója számára.

Layan kibővítette és felújította egy örökség által védett munkás házát a Világháza létrehozása érdekében. A Melbourne stúdió új terekkel bővítette az eredeti szerkezet hátulját és felette, és bevezette a központi udvart, hogy a fény és a szellőzés mélyen belépjen az otthonba, miközben megőrizze az eredeti szobákat az otthon elején.

Image

Mivel az ügyfél egy világítási formatervezési stúdió igazgatója volt, a fényt a projekt tervezése során rendkívül óvatosan figyelembe vették.

"A projekt világítását több mint a legtöbb tekintetbe vették, és az ügyfél gondosan dolgozott a világítási rendszer és a szerelvények kiválasztásában és megtervezésében" - magyarázta az építészeti stúdió.

Image

Ennek a stratégiának a kulcsfontosságú része a felső szintű hálószobát körülvevő képernyő telepítése volt, amely összesen 907 polikarbonát korongból készült, amelyek 67 forgó acélcsőhöz kapcsolódtak.

"A képernyő lehetőséget adott arra, hogy nemcsak a fény karakterét egész évben módosítsa, hanem éjszaka is a belső terek elsődleges megvilágított helyévé váljon" - magyarázta az építészek.

Az otthon elejétől hátrafelé helyezve a területre gyakorolt ​​vizuális hatás minimalizálása érdekében ez az új lámpásszerű felső szint fényes ellenpontot nyújt az intim alsóbb szintű terekhez.

Nappal a forgó képernyő árnyékmintákat vet át a belső terekben, éjjel pedig az egyes lemezeken elhelyezkedő, alacsony szintű LED-ek bekapcsolnak, hogy megvilágítsák a belső teret.

A földszinti szinten egy nagy lakó-, étkező- és konyhahelyiség veszi körül az udvart, a ház hátuljában pedig magánélet- és stúdióterek vannak kilátással a kis csörlőskertre.

"A különféle lakóterek a központi udvar körül voltak orientálva, hogy teljes mértékben kihasználhassák a természetes fény és a szellőzés előnyeit" - mondta a stúdió.

"A teljes magasságú, üvegezett tolóajták fontos szerepet játszanak abban, hogy megkönnyítsék az épületet használók irányítását a keresztáramú szellőzés felett."

Image

Két hálószoba található a ház előtt a munkavállaló házának eredeti szerkezetében, verandára és kerthelyiségekre nyílva.

A földszint az eredeti épület anyagszerűségére támaszkodik, vékony fehér üvegezett téglákkal és amerikai belső tölgyfalakkal borítva.

Image