Építészet

A Cullinan Stúdió megrepedt nyitott Push-Pull házat tervez, hogy fénybe kerüljön

A Cullinan Stúdió megrepedt nyitott Push-Pull házat tervez, hogy fénybe kerüljön
Anonim

A Cullinan Stúdió "repedt nyitott" házat tervez résekkel, hogy bevillanjon

A londoni építészeti stúdió, a Cullinan Studio egy házat épített Amershamben, Angliában, amelyet részekre bontott, hogy a fény az üvegezett résekön keresztül eláraszthassa belső tereit.

Push-Pull-háznak hívják, nyitott és világos belső terekkel, míg a külseje megfelel a terület védett 1930-as évek művészeti és kézműves lakóépületének.

Ezt a vizuális folytonosságot a modern építési módszerekkel kombinálták. A Push-Pull House keresztrétegű faanyagból (CLT) készül, amelyet az Eurban faügyi szakemberekkel együttműködésben terveztek.

E robusztus kézműves struktúrák kiindulópontjának tekintve a Cullinan Stúdió hagyományos házformát vett fel és három részre húzta.

A ház szimmetrikus fő formája fel van osztva két részre, és most már két egyszögletes forma, amelyeket egy előcsarnok és a lépcsőház vág át.

E két forma mellett a tetőtekercs továbbra is lejtőn halad, hogy egy nagy, nyitott terű nappali-, konyha- és étkezős területet hozzon létre egy üvegezett sarokkal, kilátással a kertre.

"Az ügyfeleket igazán érdekli a könnyűség érzése, tehát ez vezetett a megközelítéshez" - mondta Roddy Langmuir gyakorlati vezető Dezeennek.

"Az egyszerű tömeget közvetlenül a beállításra reagálva tolják és húzzák, napfényt és nappali fényt hozva."

A fő kötetet négyre osztották a központi bejárat körül, a helyiségek minden sarkon elfoglalták. A földszint szintjén ez magában foglalja a kényelmes otthont, műhelytanulmányt és a műhelyiséget. A hálószobák feletti szint minden sarkában ül.

"Belső részükben nagyobb a térbeli bonyolultság, a folyékonyság, ami azt jelenti, hogy a magas szintű ablakról a szakaszon keresztül a fény visszapattan" - mondta Langmuir.

Az egyes blokkok közötti „repedések” nyitottsága az üvegkorlátokkal kombinálva elősegíti a vizuális összeköttetéseket az otthoni szintek között.

A ház CLT felépítését belsejében nyitva hagyták, és a fehér falakkal ellentétben áll a sötét téglával és a külső burkolással.

A Cullinan Stúdiót Ted Cullinan alapította 1965-ben. A korábbi projektek között szerepelt egy ház kibővítése Londonban, Hampsteadban, egy üvegdobozzal, amely megújított kapcsolatot biztosít a kerttel.